Nasza karta Menu
Restauracja jest czynna 7 dni w tygodniu, od godz. 9.00 do 20.00
Śliwka kalifornijska zawijana z orzechem w masełku czosnkowym - 5szt. | 20,- |
---|---|
Wrapped Californian plum filled with nut in garlic butter - 5psc. | |
Kromka chleba ze swojskim smalcem - 40g | 5,- |
Slice of bread with home-made lard | |
Śledź pod serową pierzynką - 200g | 20,- |
Śledź, gotowane ziemniaki, marchew, jajko, cebula, ser żółty, sos majonezowo - jogurtowy Herring topped with cheese Herring, boiled potatoes, carrot, egg, onion, cheese, mayonnaise and joghurt sauce |
|
Deska serów - 200g | 25,- |
Cheese board | |
DESKA ROZMAITOSCI (dla 2 osób) - 920g | 50,- |
Diversity board Mięsa pieczone, pasztet, jajko, oliwki, pieczarki marynowane, pikle, koreczki serowe, ryba w zalewie octowej, paluszki z kurczaka, smalec, pieczywo, masło, dipy |
Pieczywo mieszane - 150g | 5,- |
---|---|
Mixed bread | |
Masło - 20g | 3,- |
Butter | |
Do smaku - 20g | 3,- |
Musztarda, chrzan, ketchup, majonez Dressing Mustard, horseradish, ketchup, mayonnaise |
|
Dipy - 30g | 6,- |
Czosnkowy, tatarski, salsa Dips Garlic, tartar, salsa |
Rosół "CLUB 99" - 350g | 18,- |
---|---|
Rosół z lanym ciastem i mięsem drobiowym *Danie polecane przez szefa kuchni Broth with batter noodles and poultry meat *Dish recommended by our chef |
|
Rosół z makaronem - 300g | 12,- |
Broth with noodles | |
Zupa dnia - 300g | 12,- |
Soup of the day | |
Pomidorowa z makaronem/ryżem - 300g | 13,- |
Tomato soup with noodles/rice | |
Barszcz czysty - 200g | 10,- |
Clear borsch | |
Barszcz z uszkami - 200g/100g | 17,- |
Borsch with ravioli | |
Barszcz z krokietem - 200g/100g | 18,- |
Borsch with Croquette | |
Żurek śląski - 300g | 15,- |
Silesian style sour rye soup |
Półmisek "CLUB 99" - porcja na 3os. 1500g | 110,- |
---|---|
Polędwiczki wieprzowe z jabłkiem i żurawiną; plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie; filet drobiowy soute z ananasem, brzoskwinią i żółtym serem; ryż biały; księżyce – smażone cząstki ziemniaków; sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegret *Danie polecane przez szefa kuchni Dish "CLUB 99" - portion for 3 people Pork tenderloins with apples and cranberries; slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine; chicken saute fillet with pineapple, peach and cheese; white rice; fried half-moon potatoes; lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette. * Dish recommended by our chef |
|
Schab "CLUB 99" - 170g | 35,- |
Plastry schabu z żółtym serem i szynką duszone w białym winie *Danie polecane przez szefa kuchni Pork loin "CLUB 99" Slices of pork loin with cheese and ham, stewed in white wine * Dish recommended by our chef |
|
Polędwiczki w sosie miodowo-imbirowym - 120g | 35,- |
*Danie polecane przez szefa kuchni Pork tenderloin with honey and ginger sauce *Dish recommended by our chef |
|
Rolada śląska z szynki - 140g | 20,- |
*Danie polecane przez szefa kuchni Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą Silesian style ham roulade Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion *Dish recommended by our chef |
|
Kotlet schabowy panierowany - 120g | 18,- |
Breaded pork chop | |
Bryzol z polędwiczek z pieczarkami - 120g | 30,- |
Bryzol (loin steak) with mushrooms | |
Placek po węgiersku - 400g | 29,- |
>Placek ziemniaczany z mięsem w sosie Hungarian style potato pancake Potato pancake with meat and sauce |
Rolada śląska - 140g | 30,- |
---|---|
*Danie polecane przez szefa kuchni Mięso zawijane z ogórkiem, boczkiem, kiełbasą i cebulą Silesian style roulade *Dish reccomended by our chef Wrapped meat with cucumber, bacon, sausage and onion |
Paluszki z kurczaka z dipami - 120g/40g | 19,- |
---|---|
*Danie polecane przez szefa kuchni Chicken fingers and dips *Dish recommended by our chef |
|
Filet panierowany - 120g | 18,- |
Breaded chicken fillet | |
Medaliony drobiowe w sosie serowym z orzechami - 120g | 26,- |
*Danie polecane przez szefa kuchni Chicken tenderloins with cheese and nut sauce *Dish recommended by our chef |
|
De Volajle - 140g | 21,- |
Panierowany filet zawijany z masłem De Volaille Wrapped breaded chicken fillet with butter |
|
Kotlet po szwajcarsku - 140g | 21,- |
Panierowany filet zawijany z serem żółtym i masłem Swiss style chop Wrapped breaded chicken fillet with cheese and butter |
|
Kotlet chłopski - 140g | 22,- |
Filet panierowany w wiórkach żółtego sera Rustic style chop Chicken loin coated with cheese crumbs |
|
Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym - 450g | 30,- |
*Danie polecane przez szefa kuchni Penne pasta with chicken and cream sauce *Dish recommended by our chef |
Pstrąg soute z patelni - 100g w/w | 16,- |
---|---|
Sauteed trout - 100 g according to weight | |
Halibut soute z patelni - 100g w/w | 21,- |
Sauteed halibut - 100 g according to weight | |
Łosoś z patelni - 100g w/w | 19,- |
Pan-fried salmon - 100 g according to weight |
Filet z kurczaka - 120g | 19,- |
---|---|
Chicken fillet | |
Polędwiczki wieprzowe - 120g | 27,- |
Grilled pork tenderloins | |
Łosoś z cytrynką - 100g w/w | 18,- |
Salmon with lemon - 100 g according to weight |
Pierogi ręcznie przez nas lepione - 300g | 25,- |
---|---|
*Danie polecane przez szefa kuchni Handmade dumplings *Dish recommended by our chef |
|
Pierogi odsmażane - 300g | 27,- |
*Danie polecane przez szefa kuchni Fried dumplings *Dish recommended by our chef |
- z mięsem (with meat)
- ruskie (Russian style)
- z kapustą i grzybami (with cabbage and mushrooms)
- ze szpinakiem (with spinach)
- z serem na słodko (with sweet cottage cheese)
Dodatki do wyboru - 30g
Topping - 30g
- omasta ze skwarkami (pork rinds)
- masło (butter)
- masło z cebulką (butter with onions)
Naleśniki - 300g/3szt. | 23,- |
---|---|
Pancakes - 300g/3psc. |
- z serem/dżemem (with cottage cheese/jam)
- ze szpinakiem (with spinach)
- z mięsem (with meat)
Dodatki do wyboru - 30g
Topping - 30g
- sos mięsny (gravy)
- sos śmietanowo-czosnkowy (cream and garlic sauce)
- bita śmietana (whipped cream)
Kluski śląskie - 200g | 9,- |
---|---|
Silesian style noodles | |
Ziemniaki gotowane - 200g | 7,- |
Boiled potatoes | |
Ziemniaki po zbójnicku - 200g | 11,- |
Ziemniaki odsmażane z cebulą i boczkiem wędzonym Highland robber style potatoes Potatoes fried with onion and smoked bacon |
|
Ryż smażony z warzywami - 200g | 10,- |
Fried rice and vegetables | |
Frytki - 150g | 9,- |
Chips | |
Księżyce - 150g | 9,- |
Half-moon potatoes | |
Colesław - 150g | 9,- |
White cabbage salad and other vegetables | |
Surówka z białej kapusty - 150g | 9,- |
White cabbage salad | |
Surówka z czerwonej kapusty - 150g | 9,- |
Red cabbage salad | |
Surówka z kapusty pekińskiej - 150g | 9,- |
Chinese leaves salad | |
Surówka z machwii, jabłka i selera - 150g | 9,- |
Carrot, apple and celery salad | |
Zasmażana czerwona kapusta ze skwarkami - 150g | 10,- |
Fried red cabbage with pork rinds | |
Buraczki marynowane z jabłkiem - 150g | 9,- |
Marinated beetroot with apple | |
Bukiet warzyw gotowanych z bułką - 150g | 12,- |
Kalafior, brokuły, marchewka, fasolka szparagowa Boiled vegetables with breadcrumbs Cauliflower, broccoli, carrot and green bean |
|
Mizeria - 200g | 10,- |
Cucumber salad | |
Zestaw surówek - 200g | 11,- |
Set of salads | |
Pieczarki z patelni - 150g | 14,- |
Fried mushrooms |
Sałatka "CLUB 99" - 300g | 23,- |
---|---|
Sałata zielona, ogórek zielony, pomidor, ser żółty, oliwki, cebula, kukurydza, jajko, sos winegrette Salad “Club 99” Green lettuce, cucumber, tomato, cheese, olives, onion, sweetcorn, egg, vinaigrette |
|
Filet z kurczaka na sałacie podawany z sosem miodowo-musztardowym - 170g | 30,- |
filet drobiowy, sałata zielona, pomidorki cherry, papryka, prażony sezam, sos musztardowo-miodowy Chicken fillet served on lettuce leaves with honey and mustard sauce Chicken fillet, green lettuce, cherry tomatoes, pepper, roasted sesame seeds, honey and mustard sauce |
|
Sałatka grecka - 200g | 20,- |
Sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, ser feta, oliwki, cebula, sos winegrette Greek salad Iceberg salad, cucumber, tomato, feta cheese, olives, onion, vinaigrette |
|
Sałatka z suszonymi pomidorami i serami pleśniowymi - 200g | 22,- |
Salad with sun-dried tomatoes and blue cheese |
Paluszki z kurczaka, frytki, surówka - 80g/100g/80g | 22,- |
---|---|
*Danie polecane przez szefa kuchni Chicken fingers, chips, salad *Dish recommended by our chef |
|
Pierś z kurczaka panierowana, frytki, surówka - 80g/100g/80g | 22,- |
Breaded fillet, chips, salad | |
De volajle, ziemniaki, surówka - 80/100g/80g | 22,- |
Wrapped chicken fillet, potatoes, salad | |
Pierogi z serem na słodko z masełkiem - 200g | 17,- |
Dumplings with sweet cottage cheese topped with butter | |
Naleśniki z serem/dżemem - 200g | 16,- |
Pancakes with cottage chesse/jam |
Jabłko w cieście na ciepło z sosem - 150g | 16,- |
---|---|
Warmed up apple in batter with sauce< | |
Jabłko w cieście z gałką lodów waniliowych - 200g | 18,- |
Warmed up apple in batter with vanilla ice cream scoop | |
Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych - 200g | 19,- |
Warmed up apple pie with vanilla ice cream scoop | |
Lody waniliowe z gorącym musem malinowym i bezą - 250g | 23,- |
*Danie polecane przez szefa kuchni Lody waniliowe 3 gałki, mus malinowy 100 ml Vanilla ice cream with hot raspberry mousse *Dish recommended by our chef |
|
Ciasto domowe - 150g | 12,- |
Homemade cake |
Woda mineralna - but. 0,3l | 6,- |
---|---|
Mineral Water - bottle 0,3l | |
Napoje gazowane (pepsi, mirinda, 7Up, tonic) - but. 0,2l | 6,- |
Sodas - bottle 0,2l | |
Sok owocowy Toma - but. 0,2l | 6,- |
"Toma" Juice - bottle 0,2l |
Kawa nespresso - 150ml | 9,- |
---|---|
Nespresso coffee | |
Kawa z mlekiem - 200ml | 10,- |
Coffee with milk | |
Kawa Latte - 200ml | 13,- |
Latte Coffee | |
Herbata Lipton (czarna, zielona, smakowa) - 350ml | 6,- |
“Lipton” tea (black, green, flavoured) |
Piwo Żywiec - but. 0,5l | 10,- |
---|---|
ŻYWIEC beer - bottle 0,5l | |
Piwo Tyskie - but. 0,5l | 10,- |
TYSKIE beer - bottle 0,5l | |
Piwo Warka Strong - but. 0,5l | 10,- |
WARKA STRONG beer - bottle 0,5l | |
Piwo smakowe - but. 0,4l | 10,- |
Flavored beer - bottle 0,4l | |
Piwo bezalkoholowe - but. 0,4l | 10,- |
Non-alcoholic beer - bottle 0,4l | |
Piwo Lane (sezonowo) - 0,5l | 10,- |
Draught beer (seasonal) - 0,5l | |
Sok do piwa - 20g | 1,- |
Syrup | |
Wino Martini - 100 ml | 9,- |
Martini Wine | |
Wino musujące MichelAngelo - but. 0,75 l | 40,- |
MICHELANGELO Sparkling wine - bottle 0,75 l | |
Campari - 40ml | 11,- |
Likier Curacao Blue - 40ml | 11,- |
CURACAO BLUE liqueur | |
Likier Bailleys - 40ml | 11,- |
BAILLEYS liqueur | |
Likier Passoa - 40ml | 11,- |
PASSOA liqueur | |
Wiśniówka - 40ml | 7,- |
Cherry vodka | |
Adwocat - 40ml | 7,- |
Advocaat | |
Wódka Finlandia - 40ml | 8,- |
FINLANDIA vodka | |
Wódka Bols - 40ml | 6,- |
BOLS vodka | |
Wódka Żubrówka - 40ml | 6,- |
ŻUBRÓWKA vodka | |
Whisky Johnie Walker Red - 40ml | 9,- |
Whisky Ballantine's - 40ml | 10,- |
Brandy Metaxa 3* - 40ml | 11,- |
Brandy Metaxa 7* - 40ml | 15,- |
Rum Malibu - 40ml | 11,- |
Rum Bacardi - 40ml | 12,- |
Gin Lubuski - 40ml | 7,- |
PROSECCO TREVISO EXTRA DRY - but. 75 cl | 60,- |
---|---|
DOC PROSECCO, WŁOCHY - półwytrawne Przyjemnie drażni świeżością owosów i milionów bąbelków, pobudza zmysły słodyczą i akcentami białych kwiatów, odświeża i cieszy. |
|
PROSECCO TREVISO EXTRA DRY - kie. 20 cl | 30,- |
DOC PROSECCO, WŁOCHY - półwytrawne Przyjemnie drażni świeżością owosów i milionów bąbelków, pobudza zmysły słodyczą i akcentami białych kwiatów, odświeża i cieszy. |
|
MESSER DEL FAUNO PINOT GRIGIO - but. 75 cl | 38,- |
IGT TERRE SICILIANE, WŁOCHY - wytrawne Orzeźwiające, harmonijne i lekkie wino, o jabłkowo-brzoskwiniowej nucie owocowej i kwiatowym wykończeniu. |
|
MESSER DEL FAUNO PINOT GRIGIO - kie. 15 cl | 9,- |
IGT TERRE SICILIANE, WŁOCHY - wytrawne Orzeźwiające, harmonijne i lekkie wino, o jabłkowo-brzoskwiniowej nucie owocowej i kwiatowym wykończeniu. |
|
VENTISQUERO CLASICO CHARDONNAY - but. 75 cl | 50,- |
CENTRAL VALLEY, CHILE - wytrawne Kolor jasnozłoty z zielonymi refleksami, zapach pełen nut bananów, ananasa i cytryn, na podniebieniu świeże, dobrze zbudowane, soczyście owocowe. |
|
KENDERMANNS RIESLING KABINETT - but. 75 cl | 60,- |
RHEINHESSEN, NIEMCY - półsłodkie Delikatne wino o subtelnych nutach gruszek, cytryn, miodu i pigwy. Lekkie i bardzo owocowe. |
|
PARES BALTA HONEYMOON ORGANIC - but. 75 cl | 60,- |
DO PENEDES, HISZPANIA - półwytrawne Lekkie wino o słomkowej barwie i urzekających aromatach suszonych moreli i gruszek. Ujmuje delikatnością i równowagą między słodyczą a orzeźwieniem. |
|
MESSER DEL FAUNO NERO D'AVOLA - but. 75 cl | 38,- |
DOC SICILIA, WŁOCHY - wytrawne Wyraźnie owocowo-korzenny zapach, z niuansami konfitur z czerwonych owoców oraz jałowca, w ustach balsamiczne, wytrwane, z przyjemnych posmakiem wiśni i przypraw. |
|
MESSER DEL FAUNO NERO D'AVOLA - kie. 15 cl | 9,- |
DOC SICILIA, WŁOCHY - wytrawne Wyraźnie owocowo-korzenny zapach, z niuansami konfitur z czerwonych owoców oraz jałowca, w ustach balsamiczne, wytrwane, z przyjemnych posmakiem wiśni i przypraw. |
|
LEONARD ROAD SHIRAZ - but. 75 cl | 50,- |
SOUTH EASTERN AUSTRALIA - wytrawne Eteryczny bukiet z akcentami dojrzałych owoców leśnych, śliwkowych powideł, fiołków oraz przypraw korzennych. |
|
ALMAROSA PRIMITIVO - but. 75 cl | 60,- |
IGT PUGLIA, WŁOCHY - półwytrawne Skoncentrowane wino o aksamitnym posmaku z dominującymi akcentami wiśniowej nalewki, lukrecji i malin. |
|
VENTISQUERO RESERVA CABERNET SAUVIGNON - but. 75 cl | 70,- |
COLCHAGUA VALLEY, CHILE - wytrawne Dobrze zbudowane wino z dojrzałymi taninami o zapachu truskawek, malin, jagód i czarnych porzeczek z akcentami mięty, karmelu, tytoniu i czekolady. |
|
BARON DE LEY CLUB PRIVADO - but. 75 cl | 80,- |
DOCa RIOJA, HISZPANIA - wytrawne Wino o rubinowym kolorze i bukiecie owocowych aromatów z delikatnymi taninami i owocowym zakończeniem. |
|
TABILVINO ALAZANI VALLEY - but. 75 cl | 80,- |
KAKHETI SAPERAVI, GRUZJA - półsłodkie Półsłodkie wino o głębokim, czerwono-purpurowym kolorze i atrakcyjnych aromatach dojrzałych owoców leśnych i wiśniowej konfitury. |
Passoa | 24,- |
---|---|
40 ml wódka Bols, 40 ml Passoa, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód BOLS vodka 40 ml, Passoa 40 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice |
|
Cuba Libre | 21,- |
40 ml Bacardi, 150 ml Pepsi, cytryna, lód Bacardi 40 ml, Pepsi 150 ml , lemon, ice |
|
Campari Star | 22,- |
40 ml Campari, 40 ml Bols, 100 ml sok pomarańczowy, cytryna, lód Campari 40 ml , Bols 40 ml, orange juice 100 ml, lemon, ice |
|
Martini ze spritem | 21,- |
50 ml Martini, 40 ml Curacao , 100 ml Sprite, lód Martini 50 ml , Curacao 40 ml , Sprite 100 ml, ice |
|
Mojito | 24,- |
40 ml Bacardi, 100 ml woda mineralna, 100 ml sprite, mięta, limonka, lód, cukier trzcinowy Bacardi 40 ml, mineral water 100 ml, Sprite 100 ml, mint, lime, ice, cane sugar |
|
Malibu Sunrise | 21,- |
40 ml Malibu, 100 ml sok pomarańczowy , 15 ml grenadine, lód Malibu 40 ml , orange juice 100 ml, grenadine 15 ml, ice |
|
Syrop grenadina - 10 ml | 1,- |
Zadzwoń
Zadzwoń do nas:
tel. 32-258-24-26
tel/fax. 32-259-84-84
kom. 601 47 19 60
Napisz do nas:
email: marketing@club99.pl
GODZINY OTWARCIA
Pon-Pt 9:00 - 18:00
Sob-Nd 9:00 - 18:00
ul. Bracka 16
40-858 Katowice
Woj. Śląskie
O NAS
O naszej restauracji
Zapraszamy Państwa do naszej restauracji i sal szkoleniowych. Mieścimy się przy ul. Brackiej 16 (przedłużenie ulicy Bocheńskiego) w Katowicach (po przeciwnej stronie głównego wejścia do Wesołego Miasteczka, za stacją benzynową Lukoil, w dawnym budynku salonu Hondy).
Więcej