Nasza Oferta

Wesela, Noclegi

W naszej ofercie znajdą Państwo także organizację przyjęć weselnych. Nasza śląska resturacja zapewnia catering weselny, a także lokale na terenie Katowic. Dbamy o to, aby ten wyjątkowy dzień zapadł w pamięć wszystkim gościom i pozostał miłym wspomnieniem na resztę życia. Dokładamy wszelkich starań, aby sala weselna została przygotowana w sposób perfekcyjny, a Para Młoda czuła się wyjątkowo.

Więcej

Catering, Bankiety

Nasza specjalność to bankiety, a także catering, w ramach którego przygotowujemy bufety, uroczyste kolacje oraz imprezy okolicznościowe. Na każdym etapie realizacji przyjęcia dbamy o Państwa wygodę. Współpracujemy z wieloma obiektami kulturowymi w Katowicach, dzięki czemu możemy zaoferować obsługę w ciekawych i sprawdzonych miejscach. Śląsk to nasze rodzinne strony, dlatego specjalizujemy się m.in. w domowej kuchni śląskiej. W naszej gestii jest nie tylko profesjonalna obsługa, lecz także dowiezienie stołów i krzeseł.

Więcej

Sale szkoleniowe

W naszym Centrum Konferencyjno-Restauracyjnym przy ul. Brackiej 16 w Katowicach, oddajemy do Państwa dyspozycji klimatyzowane i kompletnie wyposażone sale konferencyjne, które mogą pomieścić odpowiednio 40, 120 i 140 osób.Poza naszą siedzibą, proponujemy także inne sale konferencyjne, w których wygodnie zmieści się do 300 osób. Nasza oferta jest bardzo urozmaicona, a cennik usług atrakcyjny.

Więcej

Imprezy plenerowe

Od wielu lat zajmujemy się organizacją imprez plenerowych i masowych. Oferujemy tani catering w Katowicach oraz na terenie innych miast Śląska. Na tle innych firm cateringowych wyróżniamy się doskonałą organizacją, wysoką jakością usług i wyśmienita kuchnią, a przy tym oferujemy konkurencyjne ceny.

Więcej

Studniówki

Opierając się na ponad 20-letnim doświadczeniu w branży gastronomicznej, pragniemy przedstawić Państwu ofertę studniówkową naszej restauracji.

Więcej

Komunie

To wyjątkowe święto i przeżycie dla każdego Dziecka. Z myślą, by i Rodzice mogli je dzielić razem z Pociechą, oferujemy Państwu naszą pomoc w zakresie organizacji przyjęcia komunijnego, wyręczając we wszystkich związanych z tym obowiązkach.

Więcej

Stypy

Nasz lokal mieści się przy drodze procesyjnej, pomiędzy kościołem p.w. Jana i Pawła Męczeniników (Katowice - Dąb) a cmentarzem. Posiadamy bardzo rozległy i bezpłatny parking, dla kilkudziesięciu samochodów. Bliskość kościoła i cmentarza daje Państwu możliwość pozostawienia samochodów na naszym parkingu na czas mszy i całej uroczystości pogrzebowej.

Więcej

Przyjęcia rodzinne, firmowe

Przyjęcia rodzinne to wyjątkowy czas spędzony wspólnie z najbliższymi. Nasza restauracja serwuje pyszne dania lokalne, a ceny są wyjątkowo konkurencyjne. Oferujemy także tani catering na przyjęcia rodzinne odbywające się w Katowicach i na terenie Śląska.

Więcej

Wigilia

Jeżeli szukają Państwo przyjemnej, eleganckiej a jednocześnie domowej atmosfery, zapraszamy do naszej rodzinnej restauracji. Zabierzemy Państwa w świąteczną podróż kulinarną okraszoną zarówno tradycyjnymi smakami dzieciństwa  jak i nowymi, wykwintnymi daniami naszej kuchni.

Poniżej przedstawiamy ofertę naszej restauracji zarówno na obsługę spotkań świątecznych w naszym lokalu, jak również w systemie cateringowym w Państwa firmie.

Przykładowe propozycje menu na spotkania świąteczne w naszej restauracji.

I propozycja obsługi w cenie 65,00 zł brutto od osoby

  • Opłatki – podane na sianku w koszyczkach

Zupa

  • Barszcz czerwony z uszkami z kapustą i grzybami 200 ml/100g

Danie Główne

  • Karp w złocistej panierce 120g
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 200g
  • Kapusta z grzybami 100g
  • Kapusta z grochem 100g

Deser

  • Ciasto świąteczne 100g

Napoje gorące

  • Kawa Tchibo ze śmietanką 150 ml
  • Herbata Lipton z cytryną 150 ml

Napoje zimne

  • Kompot z suszonych owoców 200 ml
  • Woda mineralna z cytryną i miętą - podawana bez ograniczenia

Podana cena obejmuje także:

  • czas rezerwacji - 3h (bez wyłączności na salę)
  • świąteczną aranżację stołów
  • kolędowo-świąteczne tło muzyczne

II propozycja obsługi w cenie 70,00 zł brutto od osoby

  • Opłatki – podane na sianku w koszyczkach

Zupa

  • Barszcz czerwony z uszkami z kapustą i grzybami 200 ml/100g

Danie Główne

  • Karp w złocistej panierce 120g
  • Ziemniaki z wody 200g
  • Kapusta z grzybami 100g
  • Kapusta z grochem 100g

Deser

  • Makówki 80g
  • Ciasto świąteczne 80g

Napoje gorące

  • Kawa Tchibo ze śmietanką 150 ml
  • Herbata Lipton z cytryną 150 ml

Napoje zimne

  • Kompot z suszonych owoców 200 ml
  • Woda mineralna z cytryną i miętą - podawana bez ograniczenia

Napoje alkoholowe

  • Wino czerwone kalifornijskie Carlo Rossi 100 ml

Podana cena obejmuje także:

  • czas rezerwacji - 3h (bez wyłączności na salę)
  • świąteczną aranżację stołów
  • kolędowo-świąteczne tło muzyczne

III propozycja obsługi w cenie 80,00 zł brutto od osoby

  • Opłatki – podane na sianku w koszyczkach

Zupa

  • Zupa z leśnych grzybów z lanymi kluseczkami 300g

Danie Główne

  • Karp w złocistej panierce 120g
  • Dorsz po parysku 60g
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 200g
  • Pierogi z kapustą i grzybami polane masełkiem z cebulką 100g
  • Kapusta z grzybami 80g
  • Kapusta z grochem 80g

Deser

  • Makówki 80g
  • Ciasto świąteczne 80g

Napoje gorące

  • Kawa Tchibo ze śmietanką 150 ml
  • Herbata Lipton z cytryną 150 ml

Napoje zimne

  • Kompot z suszonych owoców 200 ml
  • Woda mineralna z cytryną i miętą - podawana bez ograniczenia

Napoje alkoholowe

  • Wino czerwone kalifornijskie Carlo Rossi 100 ml

Podana cena obejmuje także:

  • czas rezerwacji - 3h
  • świąteczną aranżację stołów
  • kolędowo-świąteczne tło muzyczne

IV propozycja obsługi w cenie 92,00 zł brutto od osoby

  • Opłatki – podane na sianku w koszyczkach

Przystawka

  • Rulonik z szynki dojrzewającej z karmelizowaną gruszką i rukolą 40g

Zupa

  • Aromatyczny krem borowikowy z rozmarynem 250g

Danie Główne

  • Łosoś w śmietance z masełkiem ziołowym 120g
  • Schab po staropolsku pieczony ze śliwką w aromatycznym sosie 60g
  • Ziemniaki z wody 200g
  • Pierogi ruskie polane masełkiem z cebulką 100g
  • Kapusta z grzybami 80g
  • Kapusta z grochem 50g

Deser

  • Makówki 80g
  • Ciasto świąteczne 80g

Napoje gorące

  • Kawa Nespresso świeżo parzona z ekspresu 150 ml
  • Herbata Lipton z cytryną 150 ml

Napoje zimne

  • Kompot z suszonych owoców 200 ml
  • Woda mineralna z cytryną i miętą - podawana bez ograniczenia

Napoje alkoholowe

  • Wino czerwone kalifornijskie Carlo Rossi 100 ml

Podana cena obejmuje także:

  • czas rezerwacji - 3h
  • świąteczną aranżację stołów
  • kolędowo-świąteczne tło muzyczne

Propozycja zimnych przekąsek

Zimna płyta tradycyjna 300g/osoba z zimnymi napojami 0,7l
w cenie 38,00 zł brutto od osoby

  • Półmisek wędlin wieprzowych i drobiowych
  • Plater mięs pieczystych (łopatka w ziołach, indyk z morelą, schab ze śliwką, schab czosnkowany)
  • Pasztet domowy
  • Paluszki z kurczaka
  • Dipy; salsa, tatarski, czosnkowy
  • Mini deska serów żółtych i pleśniowych
  • Śledź w oleju
  • Ryba opiekana w zalewie octowej
  • Jajko w majonezie
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z szynki i kukurydzy
  • Roladka z szynki z musem jajeczno-chrzanowym
  • Tymbaliki wieprzowe
  • Masło
  • Pieczywo mieszane
  • Sok owocowy ( jabłkowy, pomarańczowy ) 0,5l./os.
  • Napój gazowany ( pepsi. mirinda, tonik, 7Up ) 0,2 l./os.

Podana cena obejmuje także:

  • przedłuzenie rezerwacji o 3h

Bufet zimnych przekąsek /6 do wyboru/ z zimnymi napojami /0,7l/ kawą z ekspresu ciśnieniowego/herbatą czarną, zielona, owocową Dilmah/Lipton

w cenie 50 ,00 zł brutto od osoby, dla min. 10 osób

  • Łosoś z mascarpone i prażonymi oliwkami
  • Roladka z grillowanej cukinii
  • Poduszeczka z rokpolem i gruszką
  • Fantazja szpinakowa z suszonymi pomidorami
  • Rulonik z dojrzewającej szynki z karmelizowaną gruszką i rukolą
  • Rożek francuski z łososiem i szpinakiem
  • Lazurowe talarki ze złocistą cebulką
  • Śliwka kalifornijska zapiekana z oscypkiem i bekonem
  • Kopertka francuska z pieczarkami
  • Pieczarka faszerowana
  • Mini sałatka z kurczaka z orzechami włoskimi
  • Mini sałatka z selera naciowego, brokułów i prażonych orzeszków ziemnych
  • Mini sałatka szwarcwaldzka

  • Mini deser kawowo-karmelowy
  • Mini krem brulee z granatem
  • Mini tiramisu
  • Mini panna cotta z musem z leśnych owoców

  • Sok owocowy ( jabłkowy, pomarańczowy ) 0,5l./os.
  • Napój gazowany ( pepsi. mirinda, tonik, 7Up ) 0,2 l./os.

Podana cena obejmuje także:

  • przedłuzenie rezerwacji o 3h

Przykładowe propozycje menu na spotkania świąteczne w systemie cateringowym

Propozycje dań ciepłych wigilijnych

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub kapuśniaczkiem
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa pieczarkowa z makaronem
  • Zupa z leśnych grzybów z lanymi kluseczkami.

  • Aromatyczny krem borowikowy z rozmarynem i grzankami
  • Zupa cebulowa z grzankami
  • Pierogi świąteczne z kapustą i grzybami
  • Karp w złocistej panierce

  • Karp smażony odfiletowany
  • Łosoś w śmietance z ziołami
  • Łosoś z patelni

  • Łosoś w papilotach z warzywami
  • Sola po parysku
  • Filet z pangi
  • Kapusta z grzybami
  • Kapusta z grochem
  • Ziemniaki

W formie zimnego bufetu (propozycje bezmięsne):

  • Pstrąg w galarecie
  • Karp w galarecie odfiletowany
  • Łosoś w galarecie
  • Tatar ze śledzia
  • Tatar z łososia
  • Ryba po grecku
  • Ryba opiekana w zalewie octowej
  • Śledź po japońsku
  • Śledź po bałtycku
  • Śledź pod serową pierzynką
  • Mini rożek francuski nadziewany łososiem i szpinakiem z chrzanową bitą śmietaną
  • Migdały prażone w soli
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczyka
  • Śledź w sosie curry
  • Kolorowa sałatka ze śledziem
  • Sałatka żydowska
  • Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i żółtym serem
  • Sałatka holenderska z jajkiem i żółtym serem
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  • Sałatka z pierożków tortellini, selera imandarynki
  • Sałatka brokułowa z serem feta i prażonymi płatkami migdałów
  • Sałatka z makaronu penne, tuńczyka i prażonego słonecznika
  • Kompot z suszonych owoców
  • Makówki
  • Łazanki z makiem i bakaliami na ciepło
  • Ciasto świąteczne
  • Mini rogaliki z leśną marmoladą
  • Brazylijski mus czekoladowy

W formie zimnego bufetu (propozycje mięsne):

  • Pasztet domowy
  • Pasztet domowy ze śliwką
  • Półmisek mięs pieczonych
    (schab czosnkowy, indyk z morelą, schab nadziewany, łopatka w ziołach)
  • Półmisek wędlin
  • Roladka z szynki z pastą jajeczno-chrzanową
  • Rulonik z szynki dojrzewającej z karmelizowaną gruszą i rukola
  • Tymbalik z nóżek wieprzowych
  • Tymbalik z kurczaka
  • Paluszki z kurczaka z sosem tatarskim
  • Sałatka z pierożków tortellini na ostro
  • Sałatka z szynki i kukurydzy
  • Sałatka z ryżu, ananasa i kurczaka
  • Sałatka szwarcwaldzka
  • Sałatka z brązowego ryżu z grilowanym kurczakiem
  • Sałatka hawajska z ryżem i wędzonym kurczakiem
  • Sałatka z kurczaka z włoskimi orzechami
  • Sałatka z indyka ze szczypiorkiem
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z cebulką perłową

W systemie koreczków i tartinek:

  • Kanapka bankietowa z bagietki / bułki
    • z wędliną i żółtym serem dekorowane warzywami
    • z węgierskim salami i papryką
    • z pasztetem domowym
    • z serem żółtym i wędzonym dekorowane marynatami
    • z serem camembert i żurawiną
    • z pastami (jajeczną, tuńczykową, serową, z serka topionego ze szczypiorkiem, z sera białego z rzodkiewką)
  • Kanapka bankietowa z bagietki / bułki
    • z łososiem wędzonym
    • z mięsem pieczonym, jajkiem i warzywami
    • z pastą serową i orzechami
  • Grecka pasta z bakłażana na grzance
  • Guacamole z wędzonym łososiem na bagietce
  • Francuska kopertka
    • z pieczarkami
    • ze szpinakiem i oscypkiem
    • z farszem mięsnym
  • Koreczek z jajka przepiórczego zawijanego w łososia
  • Koreczek z mozarellą lub fetą i pomidorkiem cherry
  • Roladka z szynki z pastą jajeczno – chrzanową
  • Roladka z łososia ( łosoś, ser pleśniowy rokpol, szparagi, kapary, oliwki, kolby kukurydzy )
  • Koreczki z łososia z serkiem, pesto i awokado
  • Fantazja szpnakowa z łososiem lub suszonymi pomidorami  i delikatnym musem serowym
  • Kwadracik z kurczaka
  • Śliwka kalifornijska zapiekana z boczkiem
  • Śliwka kalifornijska z orzechem w masełku czosnkowym
Zamów TERAZ

Zadzwoń

Zadzwoń do nas:

tel. 32-258-24-26

tel/fax. 32-259-84-84

kom. 601 47 19 60

Napisz do nas:

email: marketing@club99.pl

gg: 1451784

GODZINY OTWARCIA

Pon-Pt 9-20
Sob-Nd 9-20

ul. Bracka 16
40-858 Katowice
Woj. Śląskie

O NAS

O naszej restauracji

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji i sal szkoleniowych. Mieścimy się przy ul. Brackiej 16 (przedłużenie ulicy Bocheńskiego) w Katowicach (po przeciwnej stronie głównego wejścia do Wesołego Miasteczka, za stacją benzynową Lukoil, w dawnym budynku salonu Hondy).

Więcej

Znajdź nas